Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

2020 kommer vara ett stort år för elbilen. Det kommer att komma flera nya elbilar till marknaden. Det är en spännande tid, då bland annat många traditionella biltillverkare kommer ha hunnit eller kommer att etablera sig på marknaden med en elbil. Här är vår lista på omtalade och kända elbilsmodeller vi blivit lovade till 2020.

Listan uppdateras löpande. Uppgifterna kan i vissa fall vara preliminära.

Annons

Porsche Taycan

Konceptbild av Porsche Taycan

En storfavorit som varit omtalad under en längre tid är Porscches första eldrivna bil. En direkt utmanare till Tesla ger oss en sportbil i coupémodell med fyra dörrar och fyra individuella säten. 600 hästkrafter och 0-100 på 3,5 sekunder är några av siffrorna.

Volkswagen ID

Volkswagen ID, konceptbild.

Enligt vissa prognoser kommer Volkswagen ha en elbil ute redan till 2019. Men antagligen rör det sig om en lansering. Antagligen når de först ut på vägarna till 2020 – då med sin ”elbil för folket”, en liten och prispressad elbil i storlek med en Golf. Senaste riktmärken på pris är 200 000kr.

Den här lanseringen kommer vara en revolution och ett startskott för en större elbilssatning från tillverkaren.

Citroën C4 som elbil

Nuvarande fossildrivna Citroën C4 Cactus.

2020 är året då Citroën kommer med en elbil. Den kommer som ett direkt gensvar och ska utmana Volkswagens första elbil. Troligtvis blir räckvidden 350 km för den eldrivna C4:an. Den kommer utrustas med ett batteri på 60 kWh.

Fiat 500

En ny Fiat 500 kommer att visas upp i mars 2020. Det är Fiats svar på en ”Tesla för städer”, ska Fiats marknadschef ha sagt. Snygg och med italiensk design.

Skoda Vision E

Skoda Vision E ska bli verklighet, och man kommer här dra nytta av MEB-plattformen från koncernen och lansera sin första elbil till 2020. En effekt om 225 kW (300 hästkrafter) ger en toppfart på 180 km/h och bilens litium-jonbatteri med optimal energiregenerering ger upp till 500 kilometers räckvidd.

Maserati Alfiere

Konceptbilen Maserati Alfieri, sägs komma i en eldriven version.

Det har länge varit tyst kring det italienska företaget Maserati men tidigare har man sagt att man ska elektrifiera alla sina fordon från 2019 i någon form av hybridvariant. För att sedan 2020 lansera en första renodlad elbil i form av konceptbilen Maserati Alfiere.

Tesla Model Y når marknaden

Teslas nästa ”folkelbil” efter Model 3 kommer bli en Model Y. En crossover-variant i prisklass med Model 3. Avtäckningen är visserligen satt till 2019 med den kommer antagligen först nå marknaden under 2020.

Opel Corsa

Officiell bild från Opel på nya eCorsa.

Opel Corsa ska också få elbil. Den populära bilen ska enligt uppgift nå oss 2020 som elbil. Namnet? Antagligen helt enkelt eCorsa. Antagligen kommer man nyttja synergier från Citroën som tillsammans med Peugot ingår i PSA-koncernen.

Tesla Roadster

Tuffa superprestandabilen, som bland annat ska klara 0-100km/h på 1,9 sekunder kommer att nå sina första kunder under 2020. Andra imponerande prestanda ska vara toppfart på över 400km/h och en räckvidd på 100 mil. Prislappen följer därefter och räknas bli omkring 2 miljoner kronor i grova drag. Allt vi vet om Tesla Roadster 2 hittar du här.

BMW iX3

BMW iX3 Concept – utställd under eCarExpo

Även BMW kommer med en ny elbil. Det är SUV:en BMW iX3 som ska nå oss till 2020. Man talar om räckvidder på 40 mil och snabbladdning.

Volvo

Volvo Concept 40.2

Volvo Concept 40.2

Även Volvo talar om omfattande satsning på elbil. Vi tror att denna kommer omkring 2020, även om vi säkert får någon förhandstitt under 2019. Troligen något baserad på konceptet 40.2

Polestar

Volvos prestandamärke, som tagit en miljönisch mot eldrift kommer antagligen ha Polestar 2 redo för oss. Polestar 2 kommer ha imponerande 400 hästkrafter och i instegsmodellen en räckvidd på 56 mil, enligt första uppgifter. Det kanske är så att den redan når oss (slutet) 2019. Polestar 2 kommer vara baserad på Volvos koncept 40.2.

Byton

Den kinesiska uppstickaren Byton som ska nå den europeiska och amerikanska marknaden under 2020 ska profilera sig som en prisvärd utmanare – med elbilen M-Byte. Bilen ska komma i två modeller, med ett batteripaket på 71kWh som ska ge 40 mils räckvidd och en kraftig variant från 95kWh med upp till 52 mils räckvidd. Målet är att hålla priset under 400 000 kronor för denna SUV. 

Tesla Semi

Pressbild: Tesla

Detta är inte en bil, men Tesla ska revolutionera världen igen, denna gången med eldriven lastbil med imponerande prestanda. Den senaste, som man uttryckte det, ärliga prognosen är att denna ska nå marknaden 2020.


Fotnot: Med reservation för tryckfel. Vi friskriver oss helt från ansvar. Vill du rätta oss eller komplettera. Gör det här.