Elbilar som kommer 2019

Volkswagen ID Vizzion

2018 bjuder på en hel del nya elbilar, men även året 2019 har en hel del spännande elbilar som kommer. Här är vår lista på omtalade och kända elbilmodeller vi blivit lovade till 2019.

Listan uppdateras löpande.

Läs också: Se listan elbilar som kommer 2018 här.

Honda Urban EV

Elbilen för stadsmiljö, beräknas få en räckvidd på omkring 20-30 mil. De första ska levereras under 2019. Kommer också följas av ett sportbilskoncept.

Tesla Model 3 – ”folkelbilen”

Detta är elbilen som många väntat på. Med en räckvidd på 35-50 mil, och en ”human” prislapp på uppskattningsvis 450 000kr kan vi förvänta oss att de första Model 3 kommer vara högt eftertraktade. De ska nå Sverige under våren 2019.

Sono Motors Sion

Ytterligare en elbil för urban stadsmiljö med målet att ha ett lågt pris. Det som gör bilen i sig unik är att den är täckt av solpaneler, för att underlätta för de som har begränsade laddmöjligheter. Priset är troligtvis 150 000kr efter miljöbilspremie. Bilen ska kunna ta dig 25 riktiga mil. Produktionsstart är satt till andra hälften av 2019.

Opel Corsa

Opel Corsa kommer att komma som en renodlad elbil i år. Redan under första halvan av 2019 ska man öppna orderböckerna för elbilen.

Polestar 2

Bild från Polestar på Twitter.

Volvos nybildade prestandamärke kommer att leverera en lyxsedan under namnet Polestar 2. Bilen kommer gå på ren eldrift. Mycket mer än så vet vi inte idag.

Hyundai Kona Electric

Den efterlängtade, och prisvärda bilen Kona Electric kommer till Sverige i början på 2019. Räckvidd på 47 mil imponerar, och ett lågt pris.

Porsche Taycan

Porsche Mission E testas i snön, foto: Motor1.com

Bilen gick under arbetsnamnet Porsche Mission E, men har nu fått namnet Taycan. Porsche lovar oss en prestandabil på eldrift till 2019. Ultrasnabb laddning, räckvidd på 50 mil med 0-100km/h på 3,5 sekunder ska få köpare att öppna upp plånboken från 800 000kr. Hittills har Porsche satsa 10 miljarder i utvecklingen av bilen.

Volkswagen ID

Volkswagen ID, konceptbild från Paris Auto Show.

Detta blir den första elbilen från märket, helt och hållet byggt från grunden för att vara en elbil. Bilen tros bli i storlek av en Golf eller Passat.  En generös räckvidd på 40-60 mil ska täcka de flesta behov.

Volvo ”40”

2019 blir också året då Volvo levererar sin första elbilar. Det blir i två modeller, troligtvis baserade på 40-serien. En mindre sedan med en räckvidd på 30 mil och en SUV bil med en räckvidd på upp till 50 mil. Här har det också pratats om att det inte kommer vara litium-jon i batterierna, utan någon annan teknik med högre energitäthet.  Läs mer här.

Uniti

Uniti är den lilla elbilen för urban-miljö som ska säljas på MediaMarkt. Här vill man revolutionera vad bilen är och ta fram en bil specialanpassad för stadsmiljö. Ett delvis portabelt batteri ska underlätta laddning i stadsmiljö. Målet är att bilen ska börja tillverkas under 2019.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.