Elbilen Skoda Vision iV kan bli familje-elbilen med dragkrok

Elbilen Skoda Vision iV närmar sig premiär. Även om informationen har varit knapphändig om produktionsmodellen så har vi fått se ett imponerande koncept. Nu har norska Elbil24 fått en närmre titt på elbilen och med det också nya uppgifter om produktionsmodellen.

Skoda Vision iV bygger på den koncerngemensamma plattformen MEB. Det är första elbilen från Skoda på den nya plattformen. Den kommer vara betydligt större än den första elbilen Volkswagen ID.3 som lanserades på plattformen. Planen är att lansera elbilen under nästa år. Även om konceptet visar en coupé, så kommer troligtvis den första versionen komma i något som liknar ett mer kombiutförande. Coupén kan dock också göra entré lite senare. Den kommer också ha fem sittplatser, till skillnad från konceptets fyra vilket gör den en kandidat till nya familjebilen.

En annan efterlängtade detalj är att Skoda Vision iV kommer få dragkrok. Enligt uppgift till Elbil24 kommer den troligtvis kunna dra 1600kg.

Konceptet ska formas in till en familjeelbil, med ett startpris på ungefär 10% dyrare än dagens Skoda Superb. Alltså strax under 400 000kr. Troligtvis kommer det låga priset i så fall vara förknippat med någon sorts instegsmodell.

Vi vet att MEB-plattformen har tre batteristorlekar, 45 kWh, 58 kWh och 77 kWh. De ger en räckvidd från 330 km upp till 550 km. Skoda har pratat om räckvidder i det över segmentet för Vision iV, så troligtvis når endast de två större batteristorlekarna Vision iV.

Hos Elbil24 kan du se hela videoreportaget om Skoda Vision iV.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.