En ärlig prognos: 2020 börjar tillverkningen av Tesla Semi

Pressbild: Tesla

När Tesla Semi visades upp för ungefär ett år sedan var det många som blev överraskade. Lastbilen var en väntad nyhet, men dess prestanda låg över förväntan. 80 mil på en laddning vid full last på landsväg med en totalvikt på 36 ton. Det imponerande.

Och ifrågasatt, men Tesla Semis prestanda är något man faktiskt gång på gång bevisat. Som senast häromveckan när Tesla körde halvvägs över USA för att bevisa sig för en potentiell kund.

Förhandsbokningarna från de amerikanska logistikbolagen har haglat in sedan lanseringen. Det pågår nästan en kapplöpning om vem som kan förhandsbeställa flest. När Tesla Semi levereras kommer de snabbt innebära stora besparingar för transportörerna.

Nu finns det också lite mer klarhet kring när tillverkningen sätter igång. Amerikanska investmentbolaget Worm Capital är en stor investerare i Tesla och blev i förra veckan inbjuden till Teslas fabrik i Nevada-öknen. Besöket sammanfattade man i ett blogginlägg.

I samband med besöket gav Tesla då vad man kallar för en ärlig prognos om tillverkningsstarten. Det är år 2020.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.