Tesla Model Y är här – priser, bilder och öppen för beställning i Sverige

Nu är elbilen Tesla Model Y här. Teslas SUV-syskon till ”folkelbilen” Model 3.

”Det fanns en tid när det var korkat att göra elbilar, det fanns en tid när det var korkat i kvadrat att starta ett elbilsföretag… det var inte så länge sedan”, inleder Elon Musk lanseringen med.

Tesla Model Y kommer initialt i tre versioner. En bakhjulsdriven Long Range version och två med fyrhjulsdrift i en Longe Range och en Performance-version.

Tesla uppskattar produktionsstart från och med tidigt 2021, enligt uppgifter från sin hemsida. Tidigt 2022 kommer sedan också en standard range-version som ska vara lägre prissatt.

Tesla Model Y – svenska priser

Tesla Model Y är i Sverige prissatt från 630 180kr. Där den bakhjulsdrivna versionen av en räckvidd på 540 km. Om du vill ha fyrhjulsdrift får du betala från 675 180kr och får du en räckvidd på 505 km. Model Y kommer också i en Performance-version.

Nedan ser du Model Y, men också i jämförelse med sedan-varianten Model 3.

ModellRäckvidd0-100km/hPris
Tesla Model Y LR 2WD540 km5,8 s630 180kr
Tesla Model Y LR 4W505 km5,1 s675 180kr
Tesla Model Y P 4W480 km3,7 s766 180kr
Tesla Model 3 LR 4WD560 km4,7 s625 480kr
Tesla Model 3 P 4WD 530 km3,4 s742 480kr

Tesla Model Y är rymlig, den har sju sittplatser som tillval, i tre rader. Precis som sitt större syskon Model X. Men som standard kommer Model Y med fem sittplatser. Tillvalet sju sittplatser kostar 33 200kr.

Begränsat med tillval

Precis som Teslas strategi för tidigare modeller så har man begränsat antalet tillval som går att göra när man beställer sin bil. Det för att förenkla tillverkningen och därmed hålla nere priset. Model Y går att få i fem olika färger; solid svart, midnight silver metallic, deep blue metallic, pärlvit multi-coat och röd multi-coat.

18″-tums aero-fälgar ingår, men du kan uppgradera till 19-tums sportfälgar. Interiören kommer i svart eller vitt. Och tillvalet Autopilot och självkörande är två ytterligare tillval som du aktivt får välja till som extra.

Elon Musk sa under presentationen att han tror att Model Y kommer bli Teslas storsäljare. Under presentationen av Model Y sa han att den antagligen kommer att sälja bättre än Model 3, Model X och Model S tillsammans.

Beställ Tesla Model Y

Din Tesla Model Y beställer du direkt på Teslas hemsida. Här är bilbyggaren och beställningen för Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.