Elbilar i topp när svenska Mini-kunder köpte bil förra året

Pressbild: Mini

Det är eldrift som gäller om svenska Mini-köpare får bestämma. Närmare bestämt hälften av alla de bilar som Mini leverade under 2022 i Sverige var helt eldrivna.

Således levererade Mini 1379 Mini Cooper SE under året. Totalt sett ökade Mini med 2,9 procent mot året innan sett till det totala antalet levererade bilar (2 845 bilar).

– På en marknad som totalt sett backar med 6,1 procent är det betydelsefullt att Mini kan gå mot strömmen och faktiskt växa. När vi grottar ned oss i siffrorna ser vi att MINI växte på både privat- och på tjänstebilsmarknaden, kommenterar Tina Jarlerud, chef för MINI Norra Europa.

Globalt sett sålde Mini 292 923 bilar under förra året vilket är en minskning med 3 procent. Av den globala försäljningen var 21 procent laddbara (elbilar eller pluginhybrider) och den andelen ökade med 14,3 procent.

Under året planerar Mini att visa upp två nya elbilar. De tillhör ”en helt ny generationen av elbilar” från Mini. En av modellerna är Mini Concept Aceman som ska bli verklighet under året.

– Nu går vi in i ett spännande år, där vi kommer presentera nästa generations elbilar till MINI-familjen och fortsätta utveckla den digitala kundupplevelsen, avslutar Tina Jarlerud.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.