Xpeng bygger servicecenter inför leveransstarten i Sverige

Förra året tog Xpeng de första kliven in på den svenska marknaden. Då öppnade man ett första showroom i Stockholm. I år planerar Xpeng att påbörja de första leveranserna av bilar och i samband med det ökar man nu sin närvaro på marknaden.

Under årets första halvår kommer Xpeng att öppna leverans- och servicecenter i Sverige, Norge, Nederländerna och Danmark. I Sverige har man valt ut Stäket i Järfälla.

Nu har Xpeng delat med sig av de första bilderna på hur dessa center ska se ut. En av bilderna visar bland annat det nya centret som är planerat i Järfälla. Det ska stå klart i april och öppna någon gång under det andra kvartalet i år.

Xpeng Delivery and Service Center in Stäket, Järfälla.

– Vi etablerar vår första etapp av Xpengs leverans- och servicecenter i Europa för att förverkliga vårt mål om att skapa en sömlös men ändå unik Xpeng-kundresa, där kundupplevelsen är hjärtat i vårt erbjudande, säger Brian Gu, vice ordförande för Xpeng.

Planerat Xpeng Delivery and Service Center in Lørenskog, Norge.

Xpengs nya center i Nederländerna kommer att få en central roll i expansionen. Det kommer fungera som en utbildningsanläggning för externa tekniker och Xpengs personal. Man kommer också sätta upp ett reservdelslager i Schiphol som ska serva den europeiska marknaden.

Xpeng kommer också förlita sig på en rad auktoriserade servicepartners. Förra året ingick Xpeng ett serviceavtal med Bilia.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.