MINI visar helelektrisk crossover: MINI Concept Aceman

Idag visar MINI det nya konceptet MINI Concept Aceman. Konceptet är en helelektrisk crossover som ska ge oss en förhandstitt av MINIs framtida designspråk.

– MINI Concept Aceman ger en första glimt av en helt ny bil som överbryggar utrymmet mellan MINI Cooper och MINI Countryman i modellfamiljen, säger Tina Jarlerud, chef för MINI Norra Europa. 

– Den här konceptbilen speglar hur MINI återuppfinner sig själv för en helelektrisk framtid och nyskapar vad varumärket står för: elektrifierad gokartkänsla, en omfattande, om än enkel, digital upplevelse och ett starkt fokus på minimalt miljöavtryck, fortsätter Tina Jarlerud.

Som exempel lyfter Mini fram ytor som skapas av stickad återvunnen textil med friska färgkontraster. Dessa i kombination med sömlösa digitala kontroller med en OLED-skärm som centralt gränssnitt.

Minimalismen ska genomsyra hela interiören, där endast de nödvändigaste av reglage får finnas. Det mesta styrs via den runda skärmen i kombination med ett minimalt antal reglage för bland annat färdriktningsväljare, parkeringsbroms och volymreglage.

MINI Concept Aceman har fyra dörrar och en stor bagagelucka med invändig plats för fem personer. Eftersom konceptet är designad från grunden som en elbil och i kombinationen med det korta överhänget har Mini kunnat maximera interiörutrymmena på en minimal yta.

Mini delar inte med sig av några detaljer kring prestanda eller andra tekniska specifikationer om konceptet.

Bonusvideo: Electrifying har spanat in Aceman-konceptet, det inslaget kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.