DHL Express satsar på leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

Ford Sverige och DHL Express inleder nu ett fördjupat samarbete där biltillverkaren kommer att elektrifiera logistikföretagets fordonsflotta i Sverige. DHL har nu tagit emot 50 stycken helt elektriska Ford E-Transit som ska användas i verksamheten.

De nya bilarna är skräddarsydda efter DHL:s behov. Det innebär en inredning framtagen för att passa företagets verksamhet men också för att skydda personalen. Dessutom är inredningen anpassad och utrustad med skydd för huvud och axlar och ett specialanpassat insteg till lastutrymmet ska underlätta för föraren under arbetspasset.

För att göra körningen säkrare erbjuder Ford E-Transit också den senaste säkerhets- och assistanstekniken. Det inkluderar bland annat en 360-graders kamera som ger föraren ökad sikt runt om bilen samt adaptiv farthållare som förutom att ge trygghet till föraren även minskar risken för olyckor.

Eldrivna Ford E-Transit är dessutom tystare och bidrar till att ge DHL:s föraren en betydligt förbättrat förarmiljö utan buller både inne och utanför bilen. Personalen har dessutom fått genomgå ett utbildningsprogram för att lära sig hur man kör på bästa sätt med eldrift.

– För att göra övergången till en elektrisk fordonsflotta så smidig som möjligt är det viktigt att få på plats infrastrukturen och nya rutiner. Exempelvis så har vi ett nytt utbildningsprogram för elbilsförarna där de får ta del av olika tekniker, hur man kör mest optimalt, enpedalskörning, inbromsning och acceleration vid stoppljus och hastighet samt hur man kan påverka energiförbrukning. Vi ser stor skillnad på hur lång räckvidd som uppnås före och efter kursen, berättar Thommy Hall, Vice President Operations DHL Sverige

Ford E-Transit erbjuder en räckvidd på upp till 317 km blandad körning eller 402 km i stadstrafik. Den är bakhjulsdriven och drivs framåt av en motor på 184 eller 269 hästkrafter beroende på utföranden. Nyttolastkapacitet är på 1 470 kg.

Här kan du kolla in Allt om Elbils provkörning av Ford E-Transit.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.