Desinformation och dödshot äventyrar Faraday Futures första elbil

Så nyligen som i augusti berättade den amerikanska elbilsuppstickaren Faraday Future att man skulle sätta sin lyxiga elbil FF91 i produktion innan året var slut. Det enda som återstod var ett lyckosamt slut på en pågående kapitalrunda.

Sedan dess tycks det har blivit ordentligt turbulent inom bolaget med både rättsliga hot och dödshot. I ett uttalande förklarar bolaget ”att arbetet med att samla in kapital har försvårats av en desinformationskampanj”.

Enligt kampanjen ska ett par högt uppsatta personer inom Faraday Futures ledning vilja sätta bolaget i konkurs, för egen vinning. En konkurs skulle innebära att investerare förlorar sina pengar.

Bakgrunden till kampanjen är ett brev signerat av 140 anställda där man menar att ordförande Susan Swenson har för avsikt att avsiktligen sätta bolaget i konkurs. Målet ska vara att kunna genomföra en rekonstruktion. Därför vill man att ledningen avsätter Susan Swenson. Dessutom riktade man kritik mot ytterligare personer i ledande positioner.

Faraday Future har utrett anklagelserna och menar att de är falska. Trots det ska kampanjen ha fortsätt mot personer med ledande positioner inom Faraday Future.

– Hot om rättsliga åtgärder ska senare ha övergått till hot om våld och i vissa fall och dödshot, skriver Faraday Future. Bolaget meddelar också att man tar dessa hot på största allvar och att man involverat rättsväsendet.

Detta är Faraday Future FF91

Målet med elbilen FF91 är att skapa den lyxigaste direktörsbilen någonsin i form av den ”första riktiga ultralyxiga elbilen”. Elbilen får tre elmotorer som levererar 1050 hästkrafter. 0 till 96 km/h (0-60 mph) gör den på 2,39 sekunder. Räckvidden är upp till 480 kilometer på en laddning. Just nu finns FF91 endast för förbokning i USA och Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.