Citroën lanserar retrokit till eldrivna Citroën e-Berlingo genom karossbyggaren Caselani

Italienska karossbyggarna Caselani har tillsammans med Citroën tagit fram ett panelkit som passar till Citroën e-Berlingo. Kitet ska ge den moderna skåpbilen en vintagestil inspirerad av 1950-talets Citroën 2CV Fourgonnette AU.

Ombyggnaden får en rejält rundad front, stor grill med en stor Citroën-logotyp och stora runda strålkastare. Karossidorna och taket omges av ett mönster förställandes korrugerad plåt.

Så här kunde originalet Citroën 2CV Fourgonnette AU från 1952 se ut:

Caselani har gjort sig ett namn genom att bygga om och specialanpassa många av Citroëns transportbilar. De bygger om bilarna till foodtrucks, bärgningsbilar, husbilar eller campingbilar där samtliga ombyggen också får en vintagebehandling.

Även passagerarvarianten av e-Berlingo går att få med Caselanis retrokit. Caselanis anger idag inga prisuppgifter för en modifierad Berlingo.

Den första oktober kommer Caselani att öppna orderböckerna. Produktionen ska sedan starta i januari 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.