Faraday Future hittar nya pengar – hoppas på första leveranser av FF91 i år

I åtta år har Kalifornienbaserade Faraday Future arbetat med att utveckla en elbil. Resultatet har fått namnet FF91. Vägen framår har dock varit svår. Nyligen sökte företaget nytt kapital för att kunna starta tillverkningen.

Faraday Future berättar nu att finanseringsrundorna har gett resultat. Om allt går i lås hoppas Faraday Future nu kunna starta produktionen och genomföra de första kundleveranserna.

– Vi arbetar flitigt med att slutföra vår kapitalanskaffningsprocess för att samla in tillräckligt med nya medel för att lansera FF 91. Under förutsättning att denna insamlingsprocess är framgångsrik är jag övertygad om att vi kan leverera bilar till våra kunder i slutet av Q3 eller Q4, säger VD Carsten Breitfeld.

Målet med FF91 har varit att tillverka en elbil som får de lyxigaste av direktörsbilarna att blekna. Företaget själva beskriver elbilen som den ”första riktigt ultralyxiga elbilen”.

– Testerna och valideringen av FF 91 är på god väg, och jag är mycket nöjd med resultatet. FF 91 kommer att bli världens första ultralyxiga elbil och kommer att höja nivån på kundernas förväntningar av vad framtiden för intelligent mobilitet kan erbjuda, fortsätter Carsten Breitfeld.

Faraday Future FF91 får tre elmotorer som ska leverera 1050 hästkrafter. 0 till 96 km/h (0-60 mph) gör den på 2,39 sekunder. Räckvidden är upp till 480 kilometer på en laddning. Just nu finns FF91 endast för förbokning i USA och Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.