Emiratet storsatsar på elbilstillverkaren Nio

Kinesiska elbilstillverkaren Nio är Sverigeaktuell med nya elkombin Nio ET5 Touring och elsuven Nio EL6. Nu har Nio tagit in en betydande investering på motsvarande 7 902 miljoner svenska kronor.

Bakom investeringen står CYVN Holdings som ägs av emiratet Abu Dhabis regering. Bolaget har specialiserat sig på att investera i ”avancerad och smart mobilitet”. Investeringen ska göra det möjligt för Nio att fortsätta växa och utveckla nya produkter.

– De strategiska investeringarna från CYVN visar Nios unika värden inom den smarta elbilsindustrin. Investeringen kommer att ytterligare stärka vår balansräkning för att driva våra kontinuerliga strävanden att accelerera affärstillväxt, driva tekniska innovationer och bygga långsiktig konkurrenskraft, säger William Li, grundare, och VD för Nio.

CYVN får också en styrelseplats i Nio, förutsatt att de äger minst fem procent i bolaget.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.