Elon Musk: ”Tesla Cybertruck tillåts inte i Europa – utan undantag får det bli en mindre modell”

Teslas Vd Elon Musk gästade podden Daily Drive. Bland annat talade han om Tesla Cybertruck. Där berättade Elon att han stundvis ifrågasatt sina tankar om dess storlek. I sin nuvarande form kommer Cybertruck aldrig tillåtas på vissa marknaden, däribland EU.

Intressetet för Cybertruck, trots sin kontroversiella design har varit mycket stort, berättar Elon i podden. Flera hundratusen har lagt förhandsbeställningar. Intresset har varit betydligt större än för många andra modeller från Tesla.

Han berättar att Cybertrucks primära syfte är att skapa en kick ass-pickup för den Nordamerikanska marknaden. Den ska kunna dra en båt, hästtransport, dra upp stubbar och man ska kunna ge sig ut i vildmarken utan att oroa sig för att förstöra bilen.

– Den kommer vara bättre än Ford F150. Vid en tidpunkt undrade jag om inte bilen var för stor. Vi tog beslutet att inte göra en pickup för världsmarknaden. Jag borde väl säga att den inte fungerar på andra marknader, säger Elon i podden.

Kan bli en mindre Cybertruck för Europa

Han pratar bland annat vidare om EU-regelverk. Att Cybertruck idag inte uppnår en hel del av dagens EU-regler. Trots det tar Tesla in förhandsbeställningar på Cybertruck även i Sverige och övriga Europa.

– Om den inte fungerar på grund av EU-reglerna… kan vi alltid göra en mindre Cybertruck som fungerar för den marknaden i framtiden. Eller om vi kan få några undantag från reglerna, säger Elon.

Du kan själv lyssna på poddavsnittet nedan. Ungefär 15:25 in i klippet pratar Elon om Cybertruck och EU.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.