Chefsdesignern försäkrar oss om att utvecklingen av Tesla Roadster pågår

I samband med presentationen av ellastbilen Semi 2017 visade Tesla också upp sportbilen Roadster som en extra överraskning. Både Semi och Roadster är produkter som försenats i flera omgångar och fortfarande väntar på att lanseras.

Senaste beskedet är att Tesla förhoppningsvis sätter dem i produktion under nästa år. Det sa Elon Musk under senaste årsrapporteringen. Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen medverkade igår i en podcast där han pratade mer om Roadster och försäkrar oss om att Tesla arbetar med bilen.

– Vi jobbar på Roadstern. Jag önskar att vi kunde arbeta snabbare, men jag måste också säga att under den tid som vi har utvecklat den så har vi också lärt oss mycket. Som att Plaid är en fantastisk lärplattform, säger Franz och fortsätter:

– Alla dessa erfarenheter kommer att ge sig till känna i en mycket bättre Roadster än om vi hade lanserat den direkt efter premiären. Den kommer att bli en fantastisk och spännande flygande maskin!

Som en sista kommentar och försäkran om att Tesla Roadster verkligen kommer att bli verklighet säger han: ”Inga produkter kan komma snabbt nog från oss enligt allmänheten, men var så säker på att vi jobbar febrilt med den.”

Imponerande prestanda

Tesla Roadster lovar imponerande prestanda i en fyrsitsig sportbil. 1000 kilometer i räckvidd, 400 km/h i topphastighet och 0–100km/h på 2,1 sekunder.

Som en extra gimmick kommer vi dessutom få se en SpaceX-version utrustad med små raketmotorer som ska ge Roadster extra mycket prestanda och väghållning. Tesla pratar då om 0–96km/h på 1,1 sekunder. Hur den sprinten skulle se ut går att se i renderingen nedan:

Franz medverkan i podcasten där han pratar om Tesla Roadster kan du lyssna på nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.