Bråket är över: Polestar inte längre portad från Frankrike

Efter ett utdraget logotypbråk med Citroën portades Polestar från Frankrike. Den franska biltillverkaren hävdade att Polestars logotyp inkräktade på Citroëns varumärken.

Nu ska varumärkestvisten mellan Citroën och Polestar vara löst vilket öppnar upp för att Polestar får börja sälja sin elbilar i landet. Det skriver den franska tidningen Le Monde, som fått uppgifterna bekräftade av Polestar.

Polestar har ännu inte meddelat om de avser att kliva in på den franska marknaden. Uppgifter i sociala medier vittnar om att Polestars hemsida inte längre är blockerad i Frankrike.

Sannolikheten att Polestar kliver in i Frankrike snart är stor. Frankrike är en stor marknad med lukrativa incitament som driver på försäljningen av elbilar. Det vi väntar på nu är en officiell bekräftelse från Polestar.

Bråket i korthet

Tidningen Le Monde har summerat bråket: Det var i mitten av 2020 som domstolen i Paris kom med beskedet att Polestar inte fick sälja sina bilar i Frankrike. Domstolen sa då att Polestar inte var ansvarig för något varumärkesintrång, men att man ”skadat franska varumärkets rykte”. Polestar fick då betala 150 000 euro i skadestånd och förbjöds från att använda sin logotyp i landet.

Citroën försökte senare att få EU-domstolen i Bryssel att utöka förbudet till hela EU. Det utan framgång. Polestar ska ha kontrat med att ställa Citroën inför domstol med anklagelserna om att Citroën kopierat designen på Polestars fälgar.

Det var nu under sommaren som konflikten ska ha lugnat sig. Det då de två tillverkarna ska ha kommit överens om att sluta fred.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.