BMW:s nya eldrivna tvåhjulingar riktar sig till yngre människor

BMW visade nyligen upp sin nya eldrivna motorcykel BMW CE02. Med lanseringen tar BMW klivet in i ett nytt segment med målet att locka till sig en ny yngre kundgrupp. Den nya tvåhjulingen lanseras dessutom i två olika utföranden. Både som lätt motorcykel och som moped.

BMW CE 02 som lätt MC har en maxeffekt på 11 kW (15 hk), och klarar 0 till 50 km/h på pigga 3 sekunder. Toppfarten är 95 km/h. Som alternativ elmoped får tvåhjulingen en motor på 4 kW (5hk) och en toppfart på 45 km/h.

Nya CE 02 kommer med tre olika körlägen som ska förfina körupplevelsen. Basläget ”Flow” är utformat för att cruisa så effektivt som möjligt i stadstrafik, medan läget ”Surf” ger en mer dynamisk körupplevelse. För den som riktigt behöver vara på hugget finns också körläget ”Flash” som ger ett än mer sportigt och dynamiskt inslag.

En digital förardisplay visar allt från hastighet och batteristatus och fordonen har också USB-C-uttag för laddning av mobiltelefonen, samt är fullt uppkopplade med appen BMW Motorrad Connected vilket ska göra det möjligt att övervaka fordonet och laddningsstatus.

Här finns också andra komfortfunktioner av den högre standarden. Motorcyklarna har nämligen allt från ABS, stabilitetssystem, backväxel, keyless och LED-lysen.

Räckvidden på en laddning är upp till 90 kilometer. Laddningen görs via ett vanligt vägguttag. Priserna startar på 79 900kr för versionen på 4kW och 91 500kr för 11kW-versionen. Lanseringen i Sverige beräknas ske under första halvåret 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.