BMW Group har levererat en miljon elbilar – rekordstart på 2024

BMW Group hade en stabil start på året och redovisar nu en siffra på 594 671 levererade bilar under årets första kvartal, det är en ökning med 2,5 procent mot i fjol. Av dessa var 82 700 helt eldrivna, vilket motsvarar en ökning med hela 27,9 procent. De leverade elbilarna bar emblemet BMW, Mini eller Rolls-Royce.

Sticker ut extra mycket i statistiken gör BMW, där elbilsleveranserna ökade med hela 40,6 procent, det när märket som helhet bara ökade 2,5 procent under samma period. Under de tre första månaderna levererades 78 691 helelektriska BMW-fordon till kunder över hela världen.

En miljon elbilar

BMW Group firar nu en miljon levererade elbilar sedan lanseringen av koncernens första elbil BMW i3 som lanserades 2013. Den enskilda modellen tillverkades i 250 000 exemplar.

– BMW Group fortsätter på sin tillväxtresa med fokus på elbilar. Med leveransen av dess miljonte elbil sedan marknadslanseringen av BMW i3 har vi nått en viktig milstolpe som bekräftar attraktionen hos våra modeller, kommenterar berättar Jochen Goller, styrelseledamot på BMW AG med ansvar för försäljning och varumärken.

I BMW:s portfölj idag är det elbilarna BMW i4, BMW iX3, BMW iX1, BMW iX och BMW i7 som är särskilt eftertraktade. Man har också fått mycket positivt feedback från nyligen lanserade BMW iX2.

Framåt kommer det finnas ett ökat fokus på eldrivna prestandamodeller från BMW M. Även märket Mini har precis lanserat nya eldrivna Mini Countryman och inom en väldigt snar framtid har den nya elbilen Mini Aceman världspremiär.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.