BMW smygvisar ny elbil som är 30% bättre på allt – snart premiär

Den 21 mars har den andra bilen BMW:s konceptserie Vision Neue Klasse premiär. Den här serien ger en föraning om märkets nya generation elbilar som ska lanseras från 2025 och framåt.

Löftet är elbilar med 20 procent energitätare batteri, 30 procent snabbare laddning och 30 procent längre räckvidd mot dagens modeller. Det som BMW visar upp i nästan vecka får namnet Vision Neue Klasse X, och tar skepnaden av en SUV. Den kan på sätt och vis ses som en ny generation efterträdare till BMW iX3.

BMW ger oss en första smygtitt och historien bakom modellen i videon nedanför:

Dessutom släpper BMW en teaserbild som kan ge oss en föraning om hur den nya bilen kan se ut interiört. Det ser väldigt avskalat ut, men då ska vi också vara medvetna om att det är en konceptskiss.

Det första konceptet i serien Neue Klasse var en sedan som ger en första vision om framtidens BMW 3-serie. Den ser du på bilden nedanför.

BMW Neue Klasse, framför det gamla.

– Med Neue Klasse har vi påbörjat den största investeringen i företagets historia. Vi skriver inte bara nästa kapitel av BMW. Vi skriver en helt ny bok. Det är därför Neue Klasse kommer att påverka alla modellgenerationer, berättar Frank Weber, styrelseledamot och ansvarig för utvecklingen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.