Här satte Tesla sin Cybertruck på slutprov: ”Otrolig lärorik upplevelse”

Tesla Cybertruck är en stor och tung pjäs på över tre ton. På vägarna sticker den ut bland den övriga trafiken, men även ute i terrängen gör den ett betydande intryck. Som ett sista slutprov valde Teslas ingenjörer att sätta Cybertrucken på prov utanför de asfalterade vägarna.

Teamet valde att ta två Cybertruck ner till Mexiko, för att ge sig an den berömda terrängsträckan Baja 1000 på den mexikanska halvön med samma namn. Målet var att verkligen utmana bilarna, på riktigt, hitta begränsningar och även ha sönder så mycket som möjligt.

– Detta var en otrolig lärorik upplevelse för Cybertruck i terrrängen och en riktigt tuff men rolig utmaning. Baja var också en så vacker plats. Jag skulle starkt uppmuntra alla att använda sig av laddningsnätverket i regionen och kolla in det, kommenterar Wes Morrill, hållbarhetstestare på Tesla.

I videon nedanför kan du följa med på resan som Teslas ingenjörer gjorde med Cybertruck:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.