Billigare elbilen Volkswagen ID.2 får teknik från Hyundai

Volkswagen kommer att använda teknik från Hyundai i sina kommande elbilar. Det skriver Hyundai Mobis som tagit emot en beställning på komponenter för elbilar från Volkswagen-gruppen.

Med anledningen av det kommer nu leverantören Hyundai Mobis att bygga en ny produktionsbas nära en Volkswagen-bilfabrik i Spanien. Mobis kommer ett leverera så kallade ”Battery System Assembly” (BSA) som ska ”integreras i Volkswagens nästa generations elbilsplattform”.

BSA syftar på en komplett produkt som kombinerar ett batteripaket med batterihanteringssystemet (BMS) och andra nödvändiga komponenter för att säkerställa en säker och effektiv drift av batterierna i elbilar.

Just placeringen i Spanien är särskilt intressant och tyder på att Volkswagen kommer att använda tekniken i de kommande elbilarna Volkswagen ID.2. och Cupra Raval. Detta är två modeller som ska pressa priserna för elbilar. ID.2 har fått ett riktpris på 20 000 euro med produktionsstart 2025.

Hyundai Mobis bekräftar inte storleken på affären mer än att det handlar om en ”omfattande beställning av komponenter till elbilar”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.