Pininfarina Pura Vision visar kommande elsuv

Nu när produktionen av Pininfarina Battista är igång tittar tillverkaren av supertsportbilar på nya utmaningar. Det illustrerar man nu genom ett koncept på en elsuv: Pininfarina Pura Vision ska helt enkelt visa vägen framåt.

Konceptet illustrerar både ett möjliga framtida produktformat, men det ska också definiera ett helt nytt designspråk för Pininfarina. Skarpa linjer, rena ytor och dramatiska proportioner är målet.

Pininfarina Pura Vision blir en stor elbil med en längd på 5215 mm, en bredd på 2147 mm och en höjd på 1641 mm. Några tekniska detaljer om prestanda får vi inte i dagsläget.

– Pura Vision är bryggan från vår nutid till ett spännande nytt kapitel i Automobili Pininfarinas historia. Under vårt femte år har vi redan firat vårt unika arv med introduktionen av Battista Edizione Nino Farina. Pura Vision visar en spännande framtid och visar vad som kan uppnås om vi tillämpar våra Pura-designprinciper på en helt nya modeller, säger Paolo Dellacha, VD för Automobili Pininfarina.

– Pura Vision presenterar en skarp, modern designfilosofi inspirerad av Pininfarinas rika arv och definierar ett omisskännligt recept för en samling vackra nya lyxbilar, fortsätter Paolo Dellacha.

Redan den 17 augusti kan vi förvänta oss att få se en ny bilmodell från Pininfarina som delvis kommer ta inspiration från konceptet. Det kommer dock inte handla om en suv – men löftet är som sagt att designinspirationen ska komma därifrån.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.