Bilia öppnar Xpeng-anläggning i Stockholm

Fotograf: Magnus Wenger

Redan för ett år sedan berättade Bilia att man ingår ett partnerskap med den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng. Idag öppnar Bilia sin första Xpeng-anläggning i Smista i södra Stockholm.

Här kommer Bilia erbjuda både försäljning, leveranscenter och serviceverksamhet för Xpengs elbilar. Xpeng har under våren lanserat två modeller i Sverige. Den sportigare sedanen Xpeng P7 och den större suven Xpeng G9.

­– Nu får vi äntligen möjlighet att visa upp våra fantastiska produkter, P7 och G9 som sticker ut när det gäller såväl räckvidd, effektiv snabbladdning som framstående teknologi. Vi ser fram emot att få leverera en modern, digitaliserad och personlig kundupplevelse till våra kunder, säger Emil Kristiansson, försäljningschef på Bilia Xpeng.

Fotograf: Magnus Wenger

Bilia blir en viktig servicepartner för Xpeng. Man kommer att hantera allt som rör eftermarknad, och kommer hantera leveranser av service- och eftermarknadsartiklar som däck, glas och tillbehör.

För att förse den svenska och europeiska marknaden med reservdelar och service har Xpeng öppnat ett stort reservdelslager och en utbildningsanläggning i Schipol. Anläggningen kommer att spela en central roll för märkets expansion i Europa och ska säkerställa att Xpeng upprätthåller en hög servicenivå.

– Öppningen av Bilias anläggning i Smista är en milstolpe i Xpengs etablering i Europa. Kombinationen av specifika Xpeng-anläggningar och den erkänt högkvalitativa servicen som Bilia erbjuder är vi väldigt glada över. Vi ser mycket fram emot att äntligen kunna ta samarbetet till nästa nivå och finnas tillgängliga på fler platser för våra kunder, säger Elvis Cheng, Norden-vd på Xpeng.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.