Avatr visar nya elsuven Avatr 15 – med designkontor i München

Kinesiska elbilstillverkaren Avatr har ett unikt designspråk som sticker ut, något som är tydligt på märkets tidigare modeller Avatr 11 och Avatr 12. En sorts futuristiskt elegans heter det. Den sistnämnda visades upp på bilmässan i München i höstas, hemorten för Avatrs globala designkontor.

Idag ger Avatr en första glimt av sin tredje bilmodell Avatr 15 som placerar sig i ett segment av mellanstora suvar med en längd på 4750 mm. Avatr 15 är fortsatt kamouflerad men bilderna avslöjar en bilmodell som kanske också lämpar sig för terrängen.

Bilderna visar att 15 får rejäla 22-tumshjul, hög markfrigång och möjligheter till taklast. Fotograferingen av de maskerade bilarna gjordes i Yakeshi City som sägs vara en av de kallaste platserna i Kina. Där har temperaturer på minus 50,4 grader har registrerats. Symboliken är alltså att Avatr 15 ska kunna leverera också i de mest tuffa miljöerna.

– En ny medlem i Avatr-familjen har anlänt. Denna skönhet, dessa proportioner och dess utstrålning kan inte döljas av förklädnaden. Detta är ett val som kan nå upp till både önskan och behov, skriver Avatr i sociala medier om den nya modellen.

Mer detaljer om Avatr 15 kommer först vid ett senare tillfälle. Denna gången handlade det främst alltså bara om att visa upp några bilder på den maskerade bilen i fräsiga miljöer.

Avatr har globala ambitioner och planerar att lansera sina första modeller i Europa under nästa år. Vilka modeller det rör sig om återstår dock att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.