Audis fina citykoncept för snabbladdning växer – öppnar nytt i München

Audi fortsätter att rulla ut sitt laddningskoncept Audi charging hub i de tyska storstäderna. Nu har märkets femte station öppnat i München. Hubben följer ett koncept med centralt placerade laddningsstationer med närhet till shopping, restauranger och nöjen.

Stationen kan erbjuda laddning med effekter på upp till 320 kW. För att säkra effekten använder sig Audi av ett batterilager på 1050 kWh bestående av återbrukade batterier från Audis testfordon. Teoretiskt har batterierna tillräckligt mycket kapacitet i kombination med nätanslutningen för att kunna ladda 60 elbilar i följd innan effekten börjar avta.

Stationen är öppen för alla märken men Audi-kunder kan njuta av en egen gräddfil. De kan bland annat boka en laddplats på förhand, och laddar för 0,35 euro per kWh. Drop in-priset ligger annars på 0,50 euro och betalas med betalkort.

Audis fyra andra stationer finns i Nürnberg, Zürich, Berlin och Salzburg.

Bonusvideo

Min vän Peter Esse har vid ett tidigare tillfälle kollat in Audis charging hub i Berlin. Det inslaget kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.