Audi ska öppna stort exklusivt nätverk med snabbladdare i Kina

Audi charging hub i Nürnberg.

Audi ska bygga att omfattande nätverk av snabbladdare i Kina i samband med premiären av Audi e-tron GT i Kina. Målet är ett erbjuda ett komplett ekosystem av infrastruktur kring sina eldrivna modeller.

Mot slutet av året ska Audi öppna 20 stationer i stora städer som Peking, Shanghai, Guangzhou och Shenzhen. Laddarna vid stationerna ska erbjuda en effekt på upp till 360 kW.

– Audi anser att premium bör sträcka sig bortom bilen. Audis superladdstationer är det senaste exemplet på Audis engagemang för att ge våra kinesiska användare en förstklassig kundresa, berättar Kinas Audi-chef Jürgen Unser.

Satsningen är del i en större offensiv av lanseringen av flera nya elbilar i landet. Audi kommer vid slutet av året erbjuda sex stycken helt eldrivna modeller i landet. Dessa inkluderar Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, Audi RS e-tron GT, Audi Q5 e-tron, Audi Q4 e-tron och den Kina-exklusiva kompaktsuven Audi Q2L e-tron.

Till mitten av 2025 ska Audi ha lanserat fem lokalt anpassade modeller baserade på den nya PPE-plattformen. Den nya PPE-plattformen kommer bland annat husera modeller som Audi A6 e-tron och Audi A6 e-tron Avant som också är aktuella för Europa.

Det är inte bara i Kina som Audi satsat på laddningsupplevelser. Även i Europa satsar Audi på laddning. Utöver att vara delägare i snabbladdningsnätverket Ionity har Audi också öppnat lyxiga laddhubbar i tyska städer. Audi har också öppna tillfälliga hubbar för att stärka upp infrastrukturen till de svenska fjällen under vinstersäsongen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.