Källan: Premiären av Audi A6 e-tron kan komma tidigare än planerat

Pressbild: Audi

I våras visade Audi upp koncept-elbilen Audi A6 e-tron. En kraftfull elbil med fokus på lång räckvidd. Elbilen är utrustad med ett batteri på 100 kWh och en räckvidd på över 700 kilometer. Enligt nya uppgifter kan den premiärvisas tidigare än planerat.

I samband med vårens premiär av konceptet berättade Audi att planen var att visa upp produktionsversionen under andra halvan av 2022. Enligt uppgifter från Motor1 som citerat en Audi-representant är det möjligt att den presentationen nu kommer ske redan i början av 2022.

Tillverkningen kommer enligt samma källa sedan kunna starta under 2023. Audi har tidigare sagt att produktionsversionen kommer att vara väldigt lik konceptet.

Pressbild: Audi. Konceptversion av Audi A6 e-tron.

I konceptutföranden är Audi A6 e-tron utrustad med fyrhjulsdrift och dubbla motorer som tillsammans levererar 350 kW. Sprinten 0-100km/hm ska den klara på under fyra sekunder. Som en konstrast kommer också ett mindre motorpaket, där motsvarande sprint istället kommer ske på omkring sju sekunder.

A6 e-tron kommer bygga på en helt ny plattform som bygger på en 800V-arkitektur. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 270 kW. På tio minuter ska det vara möjligt att ladda på med omkring 300 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.