Jämtkraft, Audi och Skistar bjuder på gratis snabbladdning till fjällen i Ljusdal

Jämtkraft sätter tillsammans med Audi och SkiStar upp åtta mobila snabbladdare i Ljusdal under sportloven. Det för att underlätta för elbilister som tar sig till fjällen under skidsäsongen. Platsen är vald efter önskemål i en enkätundersökning.

Det är helt gratis att ladda vid stationerna och de är öppna för alla elbilar med ett CCS-uttag. Stationen ”Audi mobile charging”  består av återvunna litiumjonbatterier och har en maxkapacitet på mellan 150-75 kW per bil beroende på hur många som laddar samtidigt.

– Vi vet att behovet av att kunna ladda elbilen snabbt är stort, särskilt under sportlovsveckorna när många vill resa upp till fjällen. I väntan på att laddinfrastrukturen byggs ut vill vi hjälpa till genom olika aktiviteter på och på väg till SkiStars destinationer, säger Jimmy Anjevall vid Jämtkraft.

Laddstationen bygger på ett flexibelt koncept från Audi. Två ”Power cubes” är fyllda med återvunna batterier som enkelt kan anslutas till det befintliga elnätet. Batterilagret fungerar som en stor powerbank som laddas upp framförallt under natten.

Hitta till laddaren: Stationen är placerad på Järvsövägen 5 i Ljusdal. Den går att hitta via karttjänsten ChargeFinder här.

– Genom samarbetet vill vi förutom att underlätta vid fjällresan, även visa att bilarnas batterier kan återanvändas i helt nya funktioner innan de återvinns, säger Irene Bernald, kommunikationschef på Audi Sverige.

– Vi vill erbjuda våra gäster både minnesvärda och hållbara fjällupplevelser och då blir också resan till oss allt viktigare, där vi vill hjälpa gästen att göra rätt. Bara i vinter har vi hittills installerat 150 nya laddstolpar på våra destinationer då vi vet att efterfrågan ökar. Samtidigt är laddköångesten längst vägen till fjällen stor, så detta är ett steg i rätt riktning, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Fler bjuder på snabbladdning

Satsningen i Ljusdal med gratis snabbladdare är inte den enda som genomförs under sportloven i år. Polestar har placerat snabbladdare utanför Grums. Även Tesla har infört ”Happy Hour” med gratis laddning på utvalda stationer under vissa tider för att minska trängseln.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.