Audi gör det lättare att ladda elbilen i nytt partnerskap med Recharge

Pressbild: Audi

För tre år sedan lanserade Audi laddningstjänsten e-tron Charging Service för att underlätta för elbilister som kör Audi. I tjänsten ingår ett laddkort eller app som fungerar hos flera olika operatörer. Dessa är idag Ionity, Eon/Clever, Virta, Park+Charge och Mer.

Nu utökar Audi samarbetet att även innefatta laddare från Recharge (tidigare Fortum Charge & Drive). Totalt tillkommer 250 laddstationer i Sverige där ungefär hälften är snabbladdare. Dessutom är 27 av dessa så kallade supersnabbladdare med en effekt på mellan 100 till 350 kW.

Recharge är Nordens största laddnätverk med 2400 laddstationer i Norge, Sverige och Finland, där nära hälften är snabb- eller supersnabbladdare. Recharges nätverk kommer att växa ytterligare under de kommande åren.

Bland annat är planen att växa i ett större samarbete med Preem. Preem planerar att bygga fyra till åtta Recharge-laddpunkter vid sina bemannade stationer i Sverige med en utbyggnadstakt om ungefär 15-20 stationer om året.

300 000 laddare i Europa

Kunder som köper en Audi får ett kostnadsfritt medlemskap i e-tron Charging Service under ett år. Totalt ingår 300 000 laddpunkter i 26 länder på ett och samma laddkort. Medlemskapet, som annars kostar 190 kr per månad, ger rabatterade priser hos bland annat Ionity där Audi är delägare. Där betalar medlemmarna 3,30 kr per kWh istället för 8,70 kr.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda ännu fler laddpunkter som ingår i e-tron Charging Service. Det gör det enklare för kunderna som inte behöver hålla reda på flera olika appar. Det syns också tydligt i bilarnas navigationssystem vilka stationer som ingår, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

– Vi erbjuder ett växande antal supersnabbladdningsstationer där du verkligen kan dra fördel av den fantastiska laddhastigheten och laddkurvan som finns i Audi e-tron. Vi fokuserar på tillförlitlig laddning på attraktiva ställen, och vi är redo att välkomna Audi-förare till alla våra stationer i Norge, Sverige och Finland, säger Maria Brant, Recharge Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.