Polestar inleder nya samarbeten för klimatneutrala elbilen Polestar 0

Polestar inleder ett fördjupat samarbete med flera stora leverantörer inom bilindustrin. Målet är att påskynda utvecklingen av en klimatneutral bil och bidra till forskning på området. Leverantörerna som Polestar talar om är SSAB, Hydro, ZF, ZKW och Autoliv.

Tillsammans ska man förverkliga den helt klimatneutrala elbilen som går under projektnamnet Polestar 0. Slutdatumet är sedan tidigare satt till 2030. Leverantörerna som är verksamma inom stål, säkerhet, drivlinor och elektronik spelar alla en viktig roll i att nå målet.

– Det var tydligt från början att detta inte är ett solouppdrag och vi är mycket glada över att kunna presentera en så stark uppställning med intresserade partners, alla ledande inom sina områden. Vi utnyttjar innovation och samarbete för att hantera klimatkrisen, säger Thomas Ingenlath, Polestars VD.

Samarbetet summeras genom en gemensam avsiktsförklaring. Inom den finns olika mål uppsatta för de olika leverantörerna:

  • ”Den nordiska stål- och metallproducenten SSAB avser att samarbeta med Polestar kring fossilfritt stål.”
  • ”Norska företaget Hydro som jobbar med aluminium och förnyelsebar energi, ämnar samarbeta med Polestars experter kring kolfritt aluminium.”
  • ”Företaget ZF som levererar fordonssystem avser att tillsammans med Polestar undersöka hur deras innovationer vad gäller elektriska drivlinor och övergripande systemkompetens skulle kunna eliminera koldioxidutsläpp.”
  • ”Fordonsleverantören Autoliv har för avsikt att samarbeta med Polestar kring säkerhetsutrustning så som utsläppsfria krockkuddar och säkerhetsbälten.”
  • ”Strålkastartillverkaren ZKW ämnar samarbeta med Polestar kring klimatneutrala elektriska kontrollsystem och kablage.”
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.