Preem bygger snabbladdare – 4 till 8 laddpunkter per station

Idag avslöjar Preem en storsatsning på utbyggnaden av snabbladdare för elbilar i anslutning till sina stationer. Utbyggnaden kommer att ske i samarbete med laddningsoperatören Recharge. 

Inledningsvis ska Preems stationer utrustas med fyra till åtta laddpunkter med en effekt på 150 upp till 300 kW. Arbetet med att få laddstationerna på plats ska påbörjas snarast. 

Först ut blir Preems bemannade stationer vid de större huvudvägarna. Preem har som mål att utrusta 15-25 stationer årligen och siktar på att bli den ledande energileverantören längs Sveriges vägar för såväl lätt som tung trafik.

– Det här är ett led i Preems förnybara omställning och vår strategi att erbjuda fler miljöeffektiva energislag på våra stationer. Genom att erbjuda upp till åtta laddplatser vid våra stationer kan vi möta framtidens växande efterfrågan på laddning utmed vägen, säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

Preem har sedan tidigare ett samarbete med Recharge. Redan 2014 fanns de första gemensamma laddstationerna på plats. Nu ska det utökade samarbetet resultera i både fler och snabbare laddare. 

– Preem har länge varit en strategisk partner och vi är väldigt glada över att vi nu tar vårt samarbete till en ny nivå. Recharges målsättning är att laddning ska vara enkelt och lättillgängligt. Med en ledande laddlösning på attraktiva platser med bra service förbättrar vi vardagen för elbilister, säger Maria Brant, chef för Recharge Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.