Audi charging hub öppnar i Frankfurt med fokus på tillgänglighet

Audi fortsätter utbyggnaden av synliga snabbladdare i de tyska storstäderna. Nu har Audi öppnat en station med fyra laddpunkter som kan leverera upp till 320 kW i Frankfurt. Precis som de andra city-nära laddstationerna som ingår i konceptet Audi Charging Hub använder man sig av ett batterilager för att kunna leverera den höga effekten som krävs.

Batterilagret är uppbyggt av batterier från demonterade testfordon och stationen har en lagringskapacitet på upp till 1,05 MWh. Trots att effekten från energinätet in till stationen är begränsad kan den i teorin snabbladda 60 elbilar i följd utan avbrott.

Stationen är också utformad för att vara tillgänglig för alla. Laddningskabeln är upphängd i en svängarm i taket vilket reducerar vikten med runt 60 procent. Som ett resultat av det kan kunder som sitter i rullstol hålla kontakten i en hand och köra rullstolen med den andra handen. Bra med svängrum runt bilen ger också en bättre framkomlighet och stationens display kan justeras i höjdled.

– Dessa är mycket användbara funktioner för oss rullstolsanvändare. Vid laddningshubben kan jag ladda utan att be främlingar om hjälp, kommenterar Audi-kunden Uwe Herrmann.

Audis varumärkesambassadör Gerd Schönfelder, 16-faldig skidguldmedaljör vid Paralympiska vinterspelen och 14-faldig världsmästare flikar in:

– Detta gör inte bara Audis laddningshub till den idealiska platsen för personer med fysiska funktionshinder att snabbt och bekvämt ladda sin bil, utan alla drar nytta av det barriärfria konceptet med svängarm, gott om utrymme mellan laddstationer och höjdjusterbara displayer.

Bonusvideo: Peter Esse har besökt Audi charging hub i Berlin:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.