Analytikern spår dundersuccé för Renault Megane E-Tech i Tyskland med billig leasing

Tyska bilanalytikern Matthias Schmidt tror på dundersuccé för nya elbilen Renault Megane E-Tech i Tyskland när leveranserna startar i juni. Anledningen är ett fördelaktigt leasingerbjudande från leasingbolaget ADAC.

För 2300 kronor (€230) per månad får man basmodellen Megane E-Tech EV40 med en årlig körsträcka på 1000 mil. Basmodellen har ett batteri på 40 kWh och en räckvidd på upp till 300 kilometer. I Sverige startar motsvarande basmodell på kontantpriset 403 000 kronor.

– Jag räknar med att se många Renault Megane E-Tech komma ut på de tyska vägarna i år. ADAC blir en språngbräda för att stärka Tysklands elbilsflotta med hisnande leasingpriser. De har precis gett sig an den senaste elbilen från Renault och vinkat adjö till Zoe, skriver Matthias Schmidt på Twitter.

Anledningen till det fördelaktiga leasingpriset i Tyskland är landets subventioner. Först utbetalas en elbilsbonus på 60 000 kronor (€6000) från staten. Till det måste också tillverkaren subventionera med ytterligare 30 000 kronor (€3000).

Bonussystemet har gjort att leasingbolag kan hålla rekordlåga priser på elbilar i landet. I fjol kunde tyska bilåterförsäljaren Autohaus Koenig erbjuda gratis privatleasing av Renault Zoe genom subventioner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.