Svenska priser klara för elbilen Renault Megane E-tech

Till våren kommer den nya elbilen Renault Megane E-TECH till Sverige. Nu är de svenska priserna klara.

Modellen kommer i två utföranden när det gäller batteristorlek. Basvarianten får ett batteri på 40 kWh och en räckvidd på 300 kilometer. I den sitter en motor på 130 hästkrafter. Priset för basmodellen startar på 403 900 kronor.

I den andra varianten sitter ett större batteri på 60 kWh och en större motor på 220 hästkrafter. Räckvidden är 450 kilometer. Priserna för den varianten kommer att starta på 453 900 kronor.

Laddningshastigheten skiljer sig också åt i de två varianterna. Båda varianterna kan laddas med upp till 22 kW på en AC-laddare (hemmaladdare). Hastigheten på snabbladdningen för varianten med det mindre batteriet är upp till 85 kW. Den större varianten kan snabbladdas med 130 kW.

Renault Megane E-Tech kommer också erbjudas i fyra olika utrustningsnivåer: Equilibre, Techno, Iconic och Evolution ER. Om nivåerna skriver Renault:

  • ”Equilibre har som standard bland annat 18-tums lättmetallfälgar, Full LED belysning, backkamera och är fullt utrustad med ADAS säkerhetssystem.
  • Technoversionen har utrustats med 20-tums lättmetallfälgar, luftkonditionering,
  • samtidigt som lyxkänslan i Iconic har skruvats upp helt. Här finns speciella 20-tumsfälgar, äkta trä på dörrsidor och instrumentbräda, lädersäten och Harman Kardon ljudsystem för att nämna några detaljer.
  • Evolution ER är framtagen för större bilflottor och är en kostnadseffektiv version av Megane E-TECH Electrics nyckelstyrkor skräddarsydd utifrån kraven från en modern verksamhet.”
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.