Renault Zoe blir gratis att leasa i Tyskland efter bonusar

Höjda klimatbonusar i flera europeiska länder gör att elbilarna blir allt billigare. I vissa fall blir de till och med gratis. Tyska bilåterförsäljaren Autohaus Koenig har tagit fram årets leasingdeal för företag på elbilen Renault Zoe R110 80 kW.

Bilen blir helt gratis efter genomförda avdrag och subventioner vid en tvåårsleasing. Genom att nyttja miljöbonusen på €3000 och en ny innovationsbonus för företag på ytterligare €3000 kan leasingen bli helt gratis. På 20 dagar fick bilhandlaren 3000 förfrågningar, och än så länge har man hunnit signera 300 kontrakt.

– Om vi hade mer personal skulle vi ha sålt ännu fler bilar. Vi hade förväntat oss en rejäl ökning av försäljningen men inte till denna grad, säger bilhandlarens elbilschef Wolfgang Hauber till tidningen Bloomberg.

Även privatperson kan få riktigt bra erbjudande på de mindre elbilarna. Som privatperson kostar samma Zoe 125 euro i månaden hos bilhandlaren. I veckan presenterade tyska leasingföretaget Carfellows ett erbjudande för den lilla elbilen Smart EQ för 39 euro i månaden. Efter 1000 förfrågningar på tre dagar beslutade man att tillfälligt pausa kampanjen.

Även i Frankrike, som också infört höjda subventioner, finns nu riktigt generösa leasingerbjudanden. Här kan en privatperson leasa en Renault Zoe för så lite som 79 euro i månaden.

I Frankrike räknar Renault med att dubbla försäljningen av elbilar till följd av de ökade subventionerna. Den franska regeringen införde de höjda subventioner som ger upp till 120 000 kronor för att kickstarta ekonomin efter pandemin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.