DS Automobiles nya koncept ska bana vägen för märkets framtida elbilar

Franska DS Automobiles ska från 2024 endast utveckla och lansera elbilar. För att påskynda omställningen har man utvecklat ett prestandaladdat koncept som DS beskriver som ett rullande laboratorium.

Konceptet DS E-Tense Performance lanserades visserligen redan 2016. Nu får vi se en nyutvecklad version som hämtar teknik från Formula E. Drivlinan består av två motorer med en kombinerad effekt på 600 kW (815hk). Den främre motorn levererar 250 kW och den bakre 350 kW.

Batteritekniken är utvecklad tillsammans med TotalEnergies och innehåller innovativ kemi och ett omfattande kylsystemet för att hantera de höga effekterna. Tekniken tillåter att en acceleration och regenerering med upp till 600 kW.

Under februari kommer DS genomföra de första testerna på en bana med racerförarna Jean-Éric Vergne och Antonio Felix da Costa. Först efter det kommer DS att avslöja fler tekniska detaljer och prestandadata kring konceptet.

Konceptet ska också ge en antydan om DS Automobiles framtida formspråk. Särskilt pekar DS på fronten som vi kommer att få se mer av i framtida produktionsmodeller, påpekar DS i ett pressmeddelande. Här är grillen bortplockad och den nya ytan ska lyfta fram märkets emblem med en tilltalande 3D-effekt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.