Alfa Romeo släpper elbil som redan är slutsåld

Alfa Romeo har visat upp sin senaste skapelse i form av hyllningsmodellen Alfa Romeo Stradale 33 som ska knyta an till märkets modell från 1960-talet med samma namn. En sportig bil som släpps både som elbil och som en bil med förbränningsmotor. Men den är redan helt slutsåld då Alfa Romeo endast valt att tillverka bilen i 33 exemplar.

Med elmotorn får Stradale 33 en motoreffekt på över 750 hästkrafter och ska klara 0 till 100 km/h på under 3 sekunder. Ett batteri på 102 kWh ger en räckvidd på runt 450 kilometer. Toppfarten är över 310 km/h och bilen i sig väger hela 2,1 ton. Trots den vikten är bromssträckan från 100 km/h till stillastående bara 33 meter.

– Med den nya Stradale 33 ville vi skapa något som levde upp till vårt förflutna, för att hylla varumärket och göra Alfisti-fansen stolta. Ett sådant resultat hade bara kunnat uppnås tack vare vårt teams expertis, hårda arbete och passion, med stöd av ledningen som har den tydliga ambitionen att bidra till att skriva ett kapitel för varumärkets framtid, med full respekt för dess unika historia, säger Jean-Philippe Imparato, VD för Alfa Romeo.

För den som kände sig snuvad på Alfa Romeos första elbil, så kommer det fler. Dock inte av just den här modellen. Alfa Romeo har en plan framåt på flera modeller, där den första som går under arbetsnamnet ”Kid” ska lanseras under första halvan av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.