Därför kan MG inte ladda vid Tesla Supercharger – lösning kan vara på gång

När Tesla öppnade upp sitt snabbladdningsnätverk för andra elbilar så blev det inte riktigt alla elbilar som blev insläppta. Några av dessa var vissa modeller från MG, som efter ett par veckor plötsligt inte längre kunde ladda. Men det tycktes inte gälla alla modeller och förvirringen i diverse MG-grupper var total.

Nu kommer svaret på vad anledningen är från MG i Norge. Dessutom tycks en lösning vara på gång. De drabbade modellerna är främst MG Marvel R, ZS EV och MG5. Orsaken till att bilarna inte kunnat ladda vid Tesla är att det inte skapas någon ”handskakning” mellan kommunikationsprotokollet hos Tesla och laddningskontrollenheten i MG-bilen.

Det är dock inget fel på bilarna, försäkrar MG i Norge. Lösningen i Norge är nu att bilarna ska få en programvaruuppdatering via ett verkstadsbesök. Det gäller MG Marvel R, Long Range-versionen av ZS EV och MG5. Dock kommer inte den första generationen ZS EV kunna få uppdateringen.

När det kommer till MG4 så ska det redan fungera att ladda vid Tesla. Även vissa senare levererade MG-bilar ska kunna ladda där.

– Det verkar också som att de andra MG-modellerna som levereras efter januari 2023 kanske inte behöver den här uppdateringen, men det bästa sättet att ta reda på det är att provladda vid en Supercharger och se om den tar en laddning, säger Dag Asbjørnsen vid MG Norge till Norges elbilsförening.

Uppdatering: MG i Sverige har nu bekräftat att man tagit del av uppdateringen även här, och att man framgångsrikt har testat den. Läs mer här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.