Aehra visar upp sin andra elbil – också lite galen

Förra året hösten presenterade nystartade italiensk-amerikanska biltillverkaren Aehra upp sin första elbil. Då var det en galen kraftfull SUV med fyra lambodörrar. Nu kommer nästa modell i form av en eldriven sedan.

I samband med Milano Monza Motor Show har Aehra nu visat upp designen. Det blir en aerodynamisk elbil med fokus på lyx. Det mest uppseendeväckande är att även sedanen får samma typ av dörrar som Aehra SUV.

– På Aehra tror vi inte på att skapa konceptbilar, så den produktionsklara bilen kommer att se praktiskt taget identisk ut med konceptet, berättar designchefen Filippo Perini.

Drivlinan består av en motor med en totaleffekt på 600 kW (805 hk). Den får ett batteri på 120 kWh och en räckvidd som ska överstiga 800 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 350 kW.

För användaren ska bilen leverera det senaste inom underhållning och uppkopplade tjänster. Bland annat gömmer instrumentbrädan en skärm som kan fällas upp när bilen står parkerad. Det ska möjliggöra att Aehra kan fungera både som en underhållningsmaskin med en hemmabio, till en praktiskt kontorsmiljö för exempelvis videokonferenser.

Aehra kommer att starta de första kundleveranserna av både suv- och sedanmodellerna senast 2026. Man har sikte både på Europa, Nordamerika, Kina och Arabiska halvön. Priset väntas landa på över 160 000 dollar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.