Aehra visar sin första elbil och den har fyra lambodörrar

Nystartade italienska bilmärket Aehra har premiärvisat sin första bilmodell med lansering 2025. Bakom designen står Filippo Perini som Aehra knyckt från Lamborghini.

Aehra SUV lovar både lyx och prestanda. Drivlinan ska kunna leverera upp till 600 kW (805 hk) och får en toppfart på 265 km/h. Räckvidden ska överstiga 800 kilometer. Riktpriset är 160 000 till 180 000 dollar.

Aehra har inte bara lockat över en chefsdesigner från Lamborghini, den nya suven har också typiska ”lambo-dörrar” och det på alla fyra dörrarna. Något som ger ett väldigt uppseendeväckande utseende.

Aehra får korta överhäng och en hjulbas på tre meter. Hela fordonet mäter 5,1 meter i längd. Aerodynamik står i fokus. och En spetsig kort front övergår till en välvd framruta och ett bågformat tak som når hela vägen till bakpartiet. Det ska ge en klassledande aerodynamik och utstråla en futuristisk och elegant design.

Den spetsiga främre delen fyller två syften. Den hjälper till att optimera luftmotståndskoefficienten och hjälper också till att hantera luftflödet för att kyla batterierna.

– Med SUV har vi skapat ett fordon som går långt utöver de konventionella standarderna som bilindustrin ställer på en SUV och som sätter nya riktmärken för stil och komfort, kommenterar Filippo Perini.

– Vi har använt en monobody-konstruktion, som normalt endast är reserverad för superbilar. Vi har intagit ett lika radikalt förhållningssätt till aerodynamik, som spelar en central roll i SUV:ns design, köregenskaper och effektivitet, fortsätter Filippo Perini.

För att hålla nere vikten använder Aehra lätta och hållbara kompositmaterial och kolfiberteknologier. Målet är att suven ska väga under två ton.

Aehra planerar också att visa ytterligare en modell i februari 2023. Det är en eldriven sedan som också ska lanseras 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.