Zeekr 001 FR ska utmana Tesla Model S Plaid

Geelys nya bilmärke Zeekr är Sverigeaktuell med shooting brake-modellen Zeekr 001 och Volvo EX30-syskonet Zeekr X. De första leveranserna ska starta under det sista kvartalet detta året.

Den kraftfullaste toppmodellen av Zeekr 001 får två motorer med en total motoreffekt på 400 kW (544 hk) som ska ta bilen från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder. Men det räcker tydligen inte.

Nu ger Zeekr en första teaser på en ännu mer prestandaorienterad variant. Det i form av Zeekr 001 FR. Bilderna avslöjar flera sportiga designinslag med röda linjer, kjolpaket, en stor spoiler och en tuff diffusor.

Vad Zeekr 001 FR kommer leverera för prestanda berättar Zeekr inte idag. Men man skickar en gliring till Tesla:

– Plaid är tråkigt. Zeekr 001 FR är en ny typ av monster. Håll utkik för mer information, skriver Zeekr kort i meddelandet.

Tesla Model S Plaid som Zeekr syftar på erbjuder 1020 hästkrafter och kan klara 0 till 100 km/h på 2,1 sekunder. Den håller bland annat banrekordet för en elbil på Nürburgring med en varvtid på 7 minuter och 25 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.