Volvo pressar priset på Volvo EX90 med ny instegsmodell

Volvo har nu introducerat en lägre instegsmodell för sitt nya flaggskepp Volvo EX90. Det är tilläggspaketet Plus, som ger en EX90 med en något lägre utrustningsnivå men också ett lägre pris.

Bland funktioner som försvinner mot den tidigare Volvo EX90 Ultra som först introducerades kan nämnas aktiv luftfjädring, säten med massage, infällda handtag med markbelysning, 21-tumshjul, laminerade sido- och bakrutor samt 360-graderskameran.

Med bortskalningen av viss utrustning placerar sig nu EX90 precis under miljonen med ett pris på 997 000 kronor. Det förutsätter att man väljer Twin Motor-versionen och sex eller sju sittplatser.

Nya Volvo EX90 Plus går också att få med Performance-montorn för ett tillägg på 54 000 kronor. Volvo har prispressat EX90 ytterligare på andra marknader genom att också lansera en bakhjulsdriven variant. Den har dock inte kommit till Sverige.

Volvo EX90 Ultra har ett grundpris på 1 085 000 kronor.

Via Carup.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.