Volvo EX90 har sålt för bra – pausar försäljningen

I Volvo Cars kvartalsrapportering under torsdagen framkommer det att företagets försäljningen har vuxit med 10 procent under årets första kvartal, jämfört med samma period förra året. En stor del av ökningen tillskrivs elbilar som stod för en ökning på 157 procent.

Volvo drar slutsatsen att det finns ett stort intresse för märkets två elbilar Volvo XC40 Recharge och C40 Recharge. Men intresset är också stort för märkets kommande storsatsning, den lyxiga suven Volvo EX90. Lite för stort, visar det sig.

Det har tvingat Volvo till att stänga orderböckerna för EX90. Man har helt enkelt lyckats fylla alla platserna i den första produktionsplaneringen. Det trots ett pris på över en miljon kronor.

– Intresset har överträffat företagets djärvaste och mest ambitiösa interna prognoser. Den starka kundresponsen har gett företaget förnyat förtroende för sin strategi och färdplan för framtiden, lyder meddelandet, men försäkrar också att orderböckerna kommer öppna snart igen.

Volvo har dessutom ytterligare en helt eldriven modell på gång. Det är den mindre elbilen Volvo EX30 med planerad premiären den 15 juni, enligt Volvochefen Jim Rowan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.