Volvo EX30 prisas med utmärkelsen Årets Bil i Storbritannien

Premiären av Volvos nya minsting Volvo EX30 gav upphov till ett varmt mottagande. Många väntar på den nya elbilen som öppnar ett nytt kapitel för Volvo men också för elektrifieringen som helhet. Engagemanget och gemenskapen i Volvo-grupper och -forum är stor världen över inför de första kundleveranserna.

Nu tilldelas också Volvo EX30 utmärkelsen Årets bil av brittiska The Sun. Modellen sätter en ny nivå för segmentet, när det kommer till ny teknik, säkerhet, design och pris lyder motiveringen.

– EX30 är allt du förväntar dig att en modern Volvo ska vara. Säker, skandinavisk och hållbar. Till ett pris du aldrig förväntade dig, säger Rob Gill, redaktör på Sun Motor.

Volvo EX30 plockar dessutom hem utmärkelsen som Årets bil i fordonsklassen kompakta suvar.

– EX30 kommer att bli en stor hit. Vi är helt övertygade om det. Inte nog med att den tar hem segern som Årets kompakt-SUV/Crossover, den är den framstående vinnaren som Årets bil.

Kristian Elvefors, chef för Volvo Car Storbritannien kommenterar:

– Vi kunde inte hoppas på en bättre respons på vår senaste modell. Dessa utmärkelser bekräftar vår övertygelse om att Volvo EX30 kommer att hjälpa oss att omforma människors uppfattning om ren elbilism med en bil som passar deras livsstil, deras körbehov och, viktigare, deras budgetar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.