Audis eldrivna Dakarbil överraskade med ett besök i Stockholm

Audi deltar i det kända Dakarrallyt med sin eldrivna rallybil Audi RS Q e-tron. Men under några dagar hittade rallybilen bort från ökensanden och in på asfalten i förarteamens egna huvudstäder. Efter Madrid och Paris stod Stockholm på tur.

Audis svenska förare Mattias Ekström och Emil Bergkvist tog sig genom Stockholms gator och passade på att besöka flera kända sevärdheter i staden. Samtidigt som man väckte en stor nyfikheten hos de förbipasserande i staden.

I Stockholm gick sträckan via Gamla Stan och det Kungliga Slottet förbi Nybroviken, Strandvägen och vidare ut mot Vasamuseet och Skansen på Djurgården. På ett slutet områden i Frihamnen kunde Mattias också visa upp sina skickligheter som förare i hopp och driftning.

Mattias Ekström och Emil Bergkvist besökte Skansen. Foto: Audi.

– Att köra genom Stockholm med vår RS Q e-tron var en fantastisk idé. Vi fick möjlighet att visa upp framtidens teknik på första parkett för invånarna och upplevde många fina stunder under resans gång, berättar Mattias Ekström.

Den eldrivna rallybilen RS Q e-tron har en totalt motoreffekt på 263 kW (358 hk), klarar 0 till 100km/h på 4,5 sekunder och en toppfart på 170 km/h.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.