Volvo Cars och Geely förstärker Polestar med nytt kapital

Polestar har förstärkt sina finanser, och ägarna Geely Holding och Volvo Cars samt Geely Sweden Automotive Investment AB har tillfört ytterligare likviditet till företaget i form av lån och förlängda löptider för utstående lån, meddelar Polestar.

Samtidigt presenterade Polestar en ny affärsplan framåt för att nå lönsamhet. Det genom att prioriterar marginalutvecklingen framför volym. För räkenskapsåret 2025 siktar Polestar på en bruttomarginal i procent runt ”high teens” med en total årlig volym på omkring 155 000 till 165 000 bilar.

För att nå målet ska Polestar erbjuda en bredare produktmix bestående av fyra modeller, sänkta kostnader och ett nytt joint venture i Kina och åtgärder för att förbättra lönsamheten på den amerikanska marknaden.

– Genom att ha tagit nödvändiga steg för att omarbeta vår affärsplan, minskar vi kostnaderna och förbättrar effektiviteten för att skapa ett mer motståndskraftigt och lönsamt Polestar – och minskar samtidigt vårt finansieringsbehov, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

– Att nå brytpunkten för ett positivt kassaflöde redan 2025 kommer att visa styrkan i vår affärsmodell. Marginal framför volym är vår väg framåt, med stöd av ett fantastiskt modellutbud i form av fyra exklusiva prestandabilar, fortsätter Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.