Volta Trucks öppnar första service center i Paris

Uppstickaren Volta Trucks som är på god väg att lansera den eldrivna lastbilen Volta Zero öppnar nu ett första service center i Paris. I det så kallade ”Volta Trucks Hub” ska Volta serva och underhålla den eldrivna lastbilen.

Det är den första anläggningen i sitt slag och kommer kunna serva på till 600 Volta Zero om året. Etableringen är ett steg inför serieproduktion av Volta Zero som startar senare i år i Österrike.

Volta Trucks Hub kommer utöver teknisk service även att omfatta kundsupport och administrativ service liksom säljkontor. Nästa Volta Trucks Hub som invigs inom kort är i London.

Volta Trucks har hittills tagit in över 5 000 förbokningar av Volta Zero. Bland de blivande storkunderna finns DB Schenker som har beställt 1500 stycken för sin europeiska verksamhet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.