Volkswagen producerade rekordmånga elbilar i Zwickau

Att skala upp produktionen av nya bilmodeller är en stor utmaning. Desto större blir utmaningen när det dessutom är förknippat med helt ny teknik. Så som produktionen av elbilar. Elon Musk har ofta refererat till ett ”produktionshelvete” under Teslas uppskalningar.

I veckan uppmärksammande en produktionsledare vid Volkswagen att man slagit ett nytt produktionsrekord vid sin anläggningen i Zwickau. Här tillverkar Volkswagen elbilsmodellerna ID.3, ID.4 och ID.5 samt Cupra Born och Audi Q4 e-tron.

– Med 7 100 fordon producerade vi fler elbilar i Zwickau förra veckan än någonsin tidigare vid den här anläggningen, noterar produktionsledaren Robert Janssen. Det innebär att Volkswagen är på god väg att nå sitt planerade årsmål vid anläggningen.

Thomas Schäfer, VD för Volkswagens personbilar kommenterar också milstolpen:

– Detta är en verklig utmaning på grund av de nuvarande flaskhalsarna i leveranskedjan. Mitt tack går till mina kollegor, som på ett imponerande sätt visar hur vi fortsätter att driva förvandlingen av Volkswagen framåt med snabbhet och hög kvalitet, sa Schäfer.

Halv miljon ID-elbilar

Uppdateringen om det höga produktionstempot i Zwickau kommer bara dagarna efter att Volkswagen firat en stor milstolpe för elbilarna i ID-serien. Volkswagen har nämligen nått 500 000 levererade ID-elbilar. Dessa inkluderar ID.3, ID.4, ID.5 och ID.6.

– Vi är på rätt väg med vår elbilssatsning och vår framgångssaga fortsätter, sa Imelda Labbé, styrelseledamot för försäljning, marknadsföring och eftermarknad på Volkswagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.