Video: Supersport-elbilen Lotus Evija ute på banan

En gång i tiden byggde Tesla sin första elbil med delar från en Lotus. Nu 12 år senare snickrar Lotus själva på en egen elbil. Elbilen har fått namnet Lotus Evija och i ett nytt videoklipp från Lotus får vi följa med på en tur i elbilen.

Detaljchef Gavan Kershaw berättar samtidigt om Lotus Evija. Bland annat får Evija fem olika körprofiler som ska göra elbilen lämplig för de flesta tillfällena. Ett exempel är långfärdsläget som hushåller med prestandan och maximerar räckvidden. Ett annat läge ska anpassa bilen för stadsmiljön genom att bland annat ge högre markfrigång. Dessutom finns det lägen som Sport och Track om maximerar prestandan.

Videoklippet ser du nedan:

Lotus Evija får i prestandaläget upp till 2000 hästkrafter och en topphastighet på 320 km/h. 0-100km/h sker på under 3 sekunder och 0-300 km/h på nio sekunder. Lotus bygger endast 130 exemplar av Evija och priset beräknas landa på omkring 20 miljoner kronor, före skatt och andra avgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.