Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Imorgon lanseras Volkswagen ID.4: Ljus är det nya kromet, när VW visar upp ljussignaturen

Volkswagen, som en påminnelse inför lanseringen av ID.4 imorgon, visar nu upp en teaser på ljussignaturen hos den nya elsuven. Tidigare smyckade vi våra bilar med lister och krom. Idag är det ljus som gäller både interiört och exteriört, skriver Volkswagen.

– Ljus är den nya kromet. Ljus spelar en särskilt viktig roll för elbilar. Det representerar energi och elektricitet, men också värme och säkerhet. Ljus är en perfekt symbol för framtidens mobilitet, förklarar VW-designchefen Klaus Zyciora.

I en kort video från Volkswagen kan vi se ljussignaturen i sin fulla glans:

Som tillval går det också att välja ett bakljus med 3D-effekt. Bakljuset skapar en kurva med nio svävande ytor som ska skapa en särskilt levande effekt. Bromsljuset lyser upp i form av ett X.

Snabba animationer i lamporna som utgår från logotypen används för att välkomna förare och ta farväl. Kunder kan växla mellan två designlägen. 3D-bakljusen innehåller dessutom en dynamisk blinkers, som rör sig från insidan mot utsidan för att tydligt förmedla i vilken riktning fordonet är på väg, skriver Volkswagen.

Uppdatering 23/9: Premiären av ID.4 går att se 23/9 kl 17.00 här.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volkswagen har redan levererat mer än 14 000 exemplar av sin nya elbil Volkswagen ID.3 i Europa. Siffrorna är imponerande med tanke på att...

Eldrift

2024 kommer tillverkningskostnaden för elbilar matcha de av sina fossildrivna syskon. Bakom slutsatsen står finansbolaget och storbanken UBS som gjort en djupgående analys av...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons